24 Ağustos 2017 Perşembe

BAYRAM TATİLİ YAKLAŞIRKEN BORSADA SON DURUM NEDİR...?


Evet, uzun bayram tatilinin başlamasına bir iki gün kaldı... Bu tatilin tamamında borsa kapalı olmayacak, yabancılar tatilde olmayacaklar ama sonuç itibari ile bir tatil süreci yaşayacağız...

Böyle bir sürece gireceğimiz son günlerde piyasalar nasıl bir anlayış içerisinde olabilir...?

Endeks; haftanın ilk 2  gününü son dönemlerde alıştığımız seyir tarzının aksine oldukça dar bantta geçirdi... Genellikle 109 bin üzerinde tutunmaya çalışan bir niyet dahilinde, 108.500 - 109.250 aralığında sakin bir tablo izledik.

Asıl önemli olan durum ise ; bir kaç hisse bazlı hareketlilik dışında bir çok hissenin oldukça durgun ve değer kazanmak adına isteksiz görünümleridir... Bu durumu, 110 bine her adım yaklaşılmasında ve 109 bin üzerinde kapanışlar olmaması nedeni ile pozisyon azaltmak veya kar satışları şeklinde açıklayabiliriz. 

İyimser bakış açısı ile de ;

108.500 üzerinde, yeni zirveler yaratabilmek adına güç toplayan veya gün sayan bir endeks manzarası şeklinde de yorumlanabilir...

Hangi alternatifin veya senaryonun sahneleneceğini net olarak bilemediğimize göre, temkinli hareket etmek tek koşul olarak karşımıza çıkıyor...

Zira ;

Bayram tatili öncesinde 110 bin üzerine doğru bir yükseliş dalgası gelebilir...

Ancak bu dalgada işlem miktarı çok yüksek ise ; satıcıların da yoğun olarak aktif rol aldıkları ihtimalini dikkate alarak, tuzak bir yükseliş olup-olmadığını çok iyi irdelemek gerekiyor.

İlginç bir tesadüf ki ; bir önce ki bayram tatili öncesinde 100 bin direnci zorlanmaktaydı, bu kez 110 bin direncinin etkisini yaşıyoruz. 

22 Ağustos tarihli BORSADA YENİ ZİRVE / ZİRVELER BEKLENEBİLİR Mİ...? başlıklı bir önce ki  yazımda da belirttiğim üzere 110 bin üzerinde net 2 kapanış göremedikçe, bu önemli direncin aşıldığından ve yeni zirvelerden söz edilemez.

Şahsi Görüşüm ;

Bayram tatili öncesinde 109.250 aşılıp, 110 bin yaklaşımlar ve hatta 110 bin üzeri dahi tekrar denenebilir. Fakat bu atakların satış fırsatı olarak görülebileceğini bekliyorum.

Bayram öncesi ve tatil riskinin varlığına rağmen, 110 bin direncini aşmak adına önemli bir gayretin gösterilmesini beklemiyorum.

Özellikle kısa vadeli yatırımcılar, tatil öncesinde nakite geçerek, güvenli liman adına faiz avantajından yararlanmak isteyebilir. 

Bol kazançlar dileklerimle...

NOT :

Sorularınız  ve gün içi yorumlar için twitter adresim :

https://twitter.com/halukcanberk




TEKNİK ANALİZ

Son Yorumlar

Hisse Soru Cevap Yayını | H.CANBERK | H.DURMA

EKONOMİK TAKVİM

Canlı Ekonomik Takvim Investing.com Türkiye tarafından sağlanmaktadır, lider finans portalı.