30 Ağustos 2017 Çarşamba

DOHOL - DOĞAN HOLDİNG ANALİZİ

Çok uzun zamandır yatırımcısını üzmüş olan, çok önemli kayıpları ardından, bu kayıplarını telafi etmek adına oldukça isteksiz davranan bir hisse...

2006 yılından itibaren uzun vadeli bir perspektiften baktığımız zaman, 2.00 seviyelerinden 0.50 ye doğru alçalan trend izlemiştir. Geçtiğimiz yıl yine bu aylarda 0.97 seviyesine kadar yükselebilmiş ve bu seviye önemli bir direnç olarak akıllarda ve grafiklerde kalmıştır. 

Belirttiğim bu hususlar aşağıda ki DOHOL HAFTALIK GRAFİĞİNDE  de görüleceği üzere, 2006 yılından çizilen alçalan trend (lacivert çizgi) 0.92 seviyesini ön plana çıkarmaktadır. 




0.92 direnci  son 1 yıl içerisinde birkaç kez kırılmak istenmiş, 0.97 ye kadar  yükselişler olmuş ama bu direnç seviyesi destek konumuna getirilememiştir. 

Bu nedenle aşılamayan 0.97 (kırmızı yatay çizgi)  direncinden ziyade, net olarak kırılamayan ve destek yapılamayan 0.92 seviyesine daha çok dikkat edilmelidir. 

Zira ; son bir yılı incelediğimizde 0.92 üzerine yönelik sıçramalar ardından oldukça sert satışlar yaşanmıştır.  

Son durum itibari ile ;

1. Dün 0.98 görülmüş, 0.94 ile kapanış olmuştur.  Bu kapanış dikkat çektiğim 0.92 direncinin üzerindedir.

2. Teknik analiz kriterlerine göre, 1 günlük direnç üzeri kapanış asla yeterli görünmez, bu direncin kırıldığının teyidi için minimum 2 kapanış şarttır. 

3. Bu direncin kırıldığının teyidinin alınması yukarıda da belirttiğim üzere ALÇALAN TRENDİN KIRILMASI adına çok çok önemlidir, zira 0.92 üzerinden yoğun satışlar gelebildiği bu hissenin geçmiş gerçekleridir.

4. Bu durumda ; 0.92 nin net bir destek olduğuna dair net bir teyit alınabilir ise,  0.97 - 1.00 psikolojik bölge de aşılmak üzere ilk FİBONACCİ direncimiz olan 1.09 ve bunun da aşılması durumunda sırası ile 1.25 ve 1.47 FİBO hedefleri teknik ihtimaller olarak gündeme gelebilecektir.

ÖNEMLİ UYARI :

Yapmış olduğum yorum ve açıklamalar tamamen kişisel görüşlerim ve çalışmamdan ibaret olup, ASLA YATIRIM DANIŞMANLIĞI OLARAK DEĞERLENDİRİLEMEZ.

TEKNİK ANALİZ

Son Yorumlar

Hisse Soru Cevap Yayını | H.CANBERK | H.DURMA

EKONOMİK TAKVİM

Canlı Ekonomik Takvim Investing.com Türkiye tarafından sağlanmaktadır, lider finans portalı.